Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 18 Nisan 2024 Perşembe 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
18.219.140.227
0
17
216
894
16184
1867021 / 2587527
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : 11.Kültür Ve Kardeşlik Festivali 04.07.2017 
İlimiz Merkez Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığınca organize edilen 11. Kültür ve Kardeşlik Festivali 01-02 Temmuz 2017 tarihinde Çayırpınar köyünde yapıldı. Çayırpınarlıların katılımlarıyla gerçekleşen ve iki gün süren festivale Siyasi Partilerin İl ve Merkez İlçe Bakanları, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyeleri, çevre köylerin Muhtarları (Ovacık-Balıbağı-Küçüklü ve Çivi Köyü), STK temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı. 

1.GÜN:01 Temmuz Cumartesi günü başlayan program il dışından gelen köylülerin karşılanmasıyla başlamıştır. Çeşitli sebeplerle farklı illerde ikamet edip festival için köye gelenler bir birleri ile sohbet ederek gurbet özlemlerini gidermeye çalışmışlardır. Cuma günü hakka yürüyen Mehmet GARARSIZ amcanın vefatı Çayırpınarlıları derinden üzmüştür. Mehmet amcanın cenaze namazının kılınmasının ardından defin işlemleri ve kabir ziyareti gerçekleştirilmiştir. Geçmişe vefa kabir ziyaretinden sonra Mevlit-i Şerif kıraat olunmuştur. İkindi namazı müteakibinde katılımcılara kıymalı pide ve ayran ikramında bulunulmuştur. Akşam saatlerinde sinsin ateşi yakılmış, küçük, büyük bütün katılımcılar bu geleneği yaşatmaya çalışmışlardır. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele tutuşulup toplumun mayası kardeşlik duyguları pekiştirilmeye çalışılmıştır. Bayanlar festival alanında geleneksel köy kınasını icra etmişlerdir.

2.GÜN: 02 Temmuz Pazar günü Kur’an-ı Kerim tilaveti ve saygı duruşu - İstiklâl Marşı ile programa başlandı. Program köy muhtarı, Çankırı - Ankara - İstanbul dernek başkanlarının konuşmaları ile devam etmiştir. Konuşmalarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılmıştır. “Bugün birlik beraberlik günüdür. Hangi görüşte olursak olalım yine aynı duyguları paylaşmak durumundayız. Bizler ayrı düşünmek için değil birlikte düşünmek için buradayız. Geçmişe, tarihe şöyle bir baktığımızda ayrı düşen toplumlar dağılmışlardır. Birlik olanlar ise daima ileri gitmişlerdir.” ifadelerine yer verilmiştir.

Çayırpınar köyü dernek yönetiminde görev alan üye ve başkana dönemlerindeki başarılı çalışmalarından dolayı dernek yönetimince plaket takdim edildi.

Sevgi ve kardeşlik hamurunun, birlik ve dayanışma potasında yoğrularak, İslam ahlak ve fazileti ile şekillenmesinden meydana gelmiştir yaran. Oğuzlardan günümüze ulaşan ilim ve irfan yuvası milli ahilik müessesesi, tarihi kültür mirasımızdır Yaran. Oğuzların toplanarak meselelerini hallettikleri yemekli eğlencelerin günümüze yansımasıdır Yaran. Esnafların teşkilatlanmalarına ışık tutmuş, öncü olmuştur Yaran. Hep dışarıda aradığımız değerlerin aslında Anadolu topraklarında bulunduğunu belgeleyen sosyal bir kurumdur Yaran. Çankırı Oğuz Boyları Yaşatma Derneği yaran ekibi gönüllerdeki makamına oturuyor. Başağa ve yaren ağalara sunumları nedeniyle teşekkür ediliyor.

Kim gelirse gelsin ölmez sende acından
Vatansın sen bize güzel Çayırpınar.”

Vatan Çayırpınar isimli şiiri kaleme alan şairimizden duygu dolu şiiri dinleniyor.

Vur davulcu davula halaylar düzülsün. Halay başın elinde al mendil süzülsün… halay, mahalli oyunlar, güreş gibi daha pek çok etkinliklerle program devam ediyor.

Aynı kazanda pişen yemeklerin tadılmasıyla sonun başlangıcına geliniyor. 12. Festivalde buluşmak dileğiyle Çayırpınarlılar bu tür etkinliklerin daha da geliştirilerek devam etmesi yönünde sözleşiyorlar.
 
Bu haber 428 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 1
 İrbeğem Abıcâgil - Cemil CINAR 05.07.2017 16:46:30 
Emeği gecen herkezden allah razı olsun resimlerin devamı nı bekliyoruz saygı ve sevgilerimle 
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 2 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05