Anasayfa Haberler Duyurular İletişim Düğün -Sünnet Takvimi Ziyaretçi Defteri Arama 25 Nisan 2024 Perşembe 
 
DİRLİK BİRLİKTEDİR.
İstek, Şikayet ve Öneri Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Hata Bildiriminde Bulunmak için tıklayınız...
Çayırpınar Köyü
 Köyümüz
 Yer isimleri
Köyde Sülaleler
Muhtarlarımız
Esnaflarımız
Mezunlarımız
Şehitlerimiz
Sanal Mezarlık
Ziyaretçi Defteri
Cep MESAJ Sistemi
Sizden Gelenler
Anılar
Şiirler
Sizin İçin Seçtik
Dernekler
Ankara
Çankırı
İstanbul
Dernek Tüzüğü
3.146.105.194
0
75
387
1707
16997
1867834 / 2588340
 
Veli Bilgilendirme Sistemi
 
HABER : FESTİVAL İÇİN NEDEN ÖNERİLERİNİZİ YAZ MIYORSUNUZ? 22.03.2011 
27.01.2011 Perşembe günü akşamı tertip komitesi ve dernek yönetimimiz 8. Festival için bir araya geldiler. Dernek yerimizin açılışında İstanbul, Ankara ve Çankırı’daki üye ve gönüllülerimizin talebi üzerine festival yapılması kararlaştırılmıştı. Yönetim olarak bu işin zorluklarından dolayı olumlu görüş bildirilmemesine rağmen gelen talepler üzerine yapılacak olan etkinlikte bu sene dernek yönetimine yardımcı olmak üzere bir de tertip komitesi seçilmişti.  

Dernek yönetiminin de hazır bulunduğu toplantıda Tertip Komitesi adına Turgut ÖZKAN, Mustafa GÜLŞEN, Hasan ÖZTAŞ, Ömer GÖKMEN, A.Yunus ÖZKAN, Feridun GÜNEŞ ve Hasan KAYGUSUZ toplantıya katılmışlardır. Ali ÇORLU- Kasım ŞENTÜRK mazeretleri nedeni ile toplantıya katılamamışlardır. Mustafa ÖZKAN, Adnan ÖZKAN, Ethem KORKMAZ ve Ali Osman ÖZKAN ise toplantıya katılamamış ve herhangi bir mazeret beyan etmemişlerdir.
Etkinliğin birinci gününde mevlit için talip olan kardeşlerimizin durumları toplantıda değerlendirildi. Bu sene 1. gün okunacak mevlit Abdullah ve M. Ali ÖZDEMİR kardeşlerin talebi ile Veysel-Dudu ÖZDEMİR ve tüm Çayırpınarlı geçmişlerimiz adına okutulacaktır. Katılımcılar arasında festival ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmuş ve konu ile ilgili görev dağılımı yapılmıştır. Toplantıda yapılacak çalışmalar ile ilgili festivalin son şeklinin verilebilmesi için aşağıdaki konularda siz üye ve gönüllülerimizin önerilerini almaya karar verdik.

1-Şenliğin adı değiştirilip “8. Çayırpınar Köyü Kültür ve Kardeşlik Festivali” adını alsın mı?

2-Festival ile ilgili her sene yapılan program dahilinde farklı bir şey yapılsın mı? Yapılsın ise ne yapılmasını önerirsiniz?

3-Mali konularda etkinliğe katkı için davetiye harici bir öneriniz var mıdır?

4-Festival yeri aynı yer olsun mu? Farklı bir yer ise neresini önerirsiniz?

5-Çocuklar ve gençler için yarışmalar yapılsın mı? Yapılsın ise farklı bir yarışma öneriniz var mıdır?Açıklayınız.

6-Kişisel olarak etkinliğe nasıl bir katkınız olur? (Yarışmalardaki hediyeler konusunda sponsor olabilirim, çevremden ajanda, kalem vb. sağlayabilirim… Şiir okuyabilirim… Köyümüzle ilgili bir anımı anlatabilirim…. Güreşebilirim… Şu oyunu çıkarabilirim…. vb. )

7-Sinsin ve havai fişek gösterisi yapılsın mı?

8-Bayanlara kına gecesi yapılsın mı?

9-Yufka yaptırılıp festivalde satışa sunulsun mu?

10- Festival davetiyelerine esnaf ya da kişisel olarak REKLAM vermek ister misiniz?

Yukarıda belirtilen konular haricinde farklı öneri ve görüşlerinizi lütfen bizlere bildiriniz.
İletişim: cayirpinar18@hotmail.com ya da cayirpinar18 @gmail.com
Dernek Yönetimi :Çankırı- 0530 884 81 91 Ankara- 0535 963 53 59 İstanbul: 0532 485 05 92


İŞTE SİZE FIRSAT BUYRUN… YORUMLARINIZ ve ÖNERİLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞINIZ… 
Bu haber 1968 kez okunmuştur.
Yorum yazabilmeniz için sisteme giriş yapmanız gerekir.
Toplam Yorum Sayısı : 16
 Tevfik Çavuş - Zafiran ÖZTÜRK AKPİNAR 5/3/2011 12:15:45 PM 
geçen seneki şenliğe katılamamıştım fakat bir önceki şenlikle aynı ise mesela bayanlar için yapılan kına gecesi yeri çok küçük ve havasız açık alanda organize edilebilir. Şenlik yeri güzel ve genişti o gün içinde köyümüz sanatçılarıyla canlı müzik yapılabilir. Çok fazla silah atışı oluyor bu kesinlikle önlenmeli bu konuda dernek yetkilileri kesin çözümler bulmalı. Yufka ve gözleme çok güzel olur fikrindeyim. Havai Fişek kesinlikle olmalı. 
 Cingözgil - Haşim EFE 3/22/2011 11:02:00 PM 
3. eğlencede köylülerimizin memnuniyeti azami derecede dikkate alınmalıdır. bu kapsamda; yaşlı, şeker hastası olan veya çocukların açlığa dayanamadıkları ve erken acıktıkları gözlemlenmektedir. bu konuda organizasyon görevlileri ilede hoş olmayan durumlar da oluşmaktadır. özellikle bu konuda yani hasta, yaşlı ve çocukların yemek talepleri geri çevrilmemelidir. hatta bu konuda eğlencenin başında bu tür ihtiyaçların çekinilmeden yapılması için duyuru yapılmalıdır. ifade edildiği gibi köylülerimizin her ferdinin memnuniyeti esas alınmalıdır. çocuktan yaşlı ve hastaya kadar geniş bir yelpazedeki insan grubuna tek düze tabir caizse asker kuaralı içinde davranılmamalıdır. geçmiş yıllardaki tutum ve davranışlar bir kısım köylülerimizin kallbin kırılmasına neden olmuştur.
 
 Cingözgil - Haşim EFE 3/22/2011 10:50:04 PM 
1. Çocuk ve gençlerimize yönelik eğlencenin bir bölümünde güreş(yağlı) organize edilmelidir. zamanla daha da organizeli ve kapsamlı hale getirilebilir. böylece hem milli bir sporumuz yaşatılırken hemde gençlerimiz anlamlı ve amaçlı uğraşılara yöneltilmiş olur. (bununla birlikte, hatıpgilin ahmet ile cingözgilin münir in gelenekselleşen pjamalı ve atletli ağırsıklet güreşlerine de devam edilebilir) 
 Cingözgil - Haşim EFE 3/22/2011 9:51:37 PM 
2. Köyümüzde cami ve çevre düzenlemesi ile köyün ağaçlandırılması vs. çok güzel oluyor. Tebrik ederiz. bununla birlike; daha önce de dile getirilen köyümüze bir müze ve kültür evi tanzim edilmesinin önemli ve gerekli olduğuna inanıyorum. bunun aynı zamanda şimdiden bir ihtiyaç haline geldiğini ve bir süre sonra bu ihtiyacın daha çok hissedileceğini değerlendiriyorum. bu kapsamda yapılacak faaliyetlere hazırlık olmak üzere gerekli materyal ve malzemelerin şimdiden bir faaliyet kapsamında derlenip toparlanmaya başlanmasını, bu faaliyeti yürütmek üzere durumu ve yeteneği uygun köylülerimizden bir komisyon teşkil edilerek çalışmalara başlanılmalıdır. 
 Fisiyingiller - Turgut ÖZKAN 3/15/2011 11:35:49 AM 
.........
7- Festivalin 1. günü ikindi namazından sonra Dede Kaşında Uçurtma Yarışması yapılmalı, büyük küçük herkesin katılması için Festival Proğramında da belirtilmeli (Tarafımdan Yarışmada İlk 3 e girene hediye temin edilecektir.)
8- Köyümüzün geçmiş tarihi ve gelecekteki vizyonu ile ilgili bilgisi olanlardan bir sunum yapması istenmeli.
9- Geçen yıl yapılan tatlı yarışmasının devam etmesi yanı sıra börek yapma yarışınında düzenlenmesi.
.... 
 Fisiyingiller - Sabire ÖZKAN 3/14/2011 10:52:23 AM 
Okuduklarımın içinde en çok Turgut amcamın, Tuz Mağrası, Acı Ağılları, Belin Harman ve Orta Ağıllar ile Koramaz mıntıkalarına gezi düzenlenmesi fikrini beğendim.... Programın adında Kültür festivali geçmesine rağmen, kültürümüze bir şey katamıyoruz. Yukarıda adı sayılan yerlere ben hiç gitmedim mesalaa ))))) 
 Fisiyingiller - Adnan ÖZKAN 3/13/2011 10:13:11 PM 
turgut beye katılıyorum ama selami ve zekeriya beye katılmıyorum. marzeretimiz vardı. ogün istanbula gitmiştik. köylümüzün nişanı vardı. fakat yarası gocunanlar var. bide gidelimdiye bizleri satıpda yarıda bırakanlar var. bendeniz elinden gelen herşeye varım. 
 Fisiyingiller - Nurullah ÖZKAN 3/13/2011 5:15:52 PM 
1 - ÇAYIRPINAR KÖYÜ KÜLTÜR VE KAYNAŞMA FESTİVALİ olabilir
2 - SİNSİN ve HAVAİ fişek devam etmeli
3 - Bayanların KINA GECESİ devam etmeli
4 - Şenlik yeri ÇAYIR veya ESKİ OKUL olarak düzenlenebilir
5 - Festival başlarken gerekli uyarılar yapılmalı SİLAH atan herkese PARA CEZASI kesilmeli
6 - Yemek dagıtımı aynı şekilde devam etmeli fakat MİSAFİRLER hariç kimseye imtiyaz tanınmamalı
7 - Festival alanına yerlere çöp atmayın pankartları asılsın geçici olarak bir kaç tane çöp bidonu koyulsun
8 - Meydancılık yapan yaşı ilerlemiş abilerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür edilsin yerlerine genç arkadaşlar görevlendirilsin hem kadro gençleşsin hemde gençlere sorumluluk verilsin
9 - FESTİVALİMİZE TİCARİ AMAÇLA GELİP SATIŞ YAPAN ESNAFTAN TOPRAK BASTI ( HAVA PARASI ) ALINSIN
kardeşlerime saygılarımla 
 Fisiyingiller - Celalettin ÖZKAN 3/8/2011 8:47:06 AM 
Çayırpınar Köyü Muhtarı Olarak Bütün Hemşehrilerimden Festivalimiz İçin Yeni Öneriler Bekliyorum. Lütfen sadece okuyup geçmeyin bir öneride de siz bulunun ki daha değişik ve güzel ortamlar oluşturalım. Saygılarımla..

Celalettin ÖZKAN
Çayırpınar Köyü Muhtarı 
 Ustâgil - Yusuf GÜLŞEN 2/23/2011 11:50:11 PM 
Havai fişek olmadan olmaz.İstanbul ve Ankara'dan gidenler özel arabalarla diyil otobüsle gitmeli.Çankırı'da oturan köylülerimizin tamamı cumartesi günü şenlik başlamadan ve zamanında gelmeli.Pazargünü şenlik bittikden sonra şenlik yeri hep beraber toparlanarak cami önü yol boyunda topluca vedalaşma yapılarak köyden ayrılmalıyız diye düşünüyorum. 
 Hocâgil - Zeki ŞENTÜRK 2/22/2011 10:45:50 PM 
tv den önce gençlerimizin oynadığı uzun eşek,köygöçtü,endentura,güvercin taklası,tibbiri,çelik,gömme çeliği,nallı şu anda aklıma gelmeyen daha nice oyunlar gençler tarafından yönetime maliyet ve yük olmadan kendileri hazırlayıp provasını yapıp kısa ve öz şekilde gösterime suna bilirler.(konuşmaya fazla zaman harcamadan kültür ve eglenceye ağırlık verilmesini istiyoruz.)ALPEREN ŞENTÜRK...
 
 Fisiyingiller - Turgut ÖZKAN 2/10/2011 11:26:45 AM 
1- Festivalimizin Adının 8. Çayırpınar Köyü Kültür ve Kaynaşma Festivali olmalıdır. (Çünkü Biz zaten kardeşiz daha çok kaynaşmaya ihtiyacımız var)
2- Festival Programına C.tesi yemekten sonra Tuz Mağrası, Acı Ağılları, Belin Harman ve Orta Ağıllar ile Koramaz mıntıkalarına gezi düzenlenmesi hiç göremeyen köylülerimize oraların tanıtılması, köy sınırlarının canlı olarak gösterilmesi. (Bu İş için; Mustafa GÜNEŞ, Bilal YILMAZ, Ömer ŞENTÜRK, Celalettin ÖZKAN dan yararlanılabilir)
3- Festival Yerinin Eski Okulun olduğu kaşın düzenlenerek ağaçlandırılarak her zaman yapıla bilecek bir yer olması sağlanmalıdır. Köyümüzün her yerini göre Eski Okulun kaşta yapılmalıdır.
4- Sinsin ve Havai Fişek kesinlikle devam etmelidir.
5- Hanımların genç kızlarımızla birlikte köyümüze uygun kız kınası ve gelin duvağı geleneğinin canlandırılması gerekmektedir.
6- Festivalimize ulusal Televizyonlardan yöre programları yapan yapımcılar araştırılarak davet edilmesi köyümüzün tanıtımı açısından faydalı olacaktır.
.......... 
 Sülmanşahin - Selami SERT 2/3/2011 11:32:20 AM 
söz veripte toplantıya bile gelmeyenleri en agır şekilde cezalandırmak lazımn çayırpINAR OLUGU BİLE AZ GELİR BENCE 
 Hocâgil - Şeref ŞENTÜRK 1/30/2011 12:10:25 AM 
Çok iyi düşünülmüş bir başlangıç olur. Hem diger toplantıların selameti adına hemde yetişen genç neslin sorumluluklarının farkında bireyler olması adına.... Hem sitenin anılar kısmıda renk kazanır bu vesile ile 
 Hocâgil - Zekeriya ŞENTÜRK 1/29/2011 11:46:30 PM 
Bence festival başlangıç töreni; Mustafa ÖZKAN, Adnan ÖZKAN, Ethem KORKMAZ ve Ali Osman ÖZKAN ilgili toplantıya manzeretsiz katılmadıkları için geleneklerimize uygun olarak oluga basılması ile başlamalı 
 Hocâgil - Zekeriya ŞENTÜRK 1/29/2011 11:40:21 PM 
Mavi Bilgisayar olarak biz festival alanında şahıs video kameralarının kullanılmasının yasaklanması halinde davetiye sahibi olan önceden belirlenmiş herkese tüm festival videolarını hazırlayıp ücretsiz dağıtmayı, diğer taliplilere sadece masrafı karşılıgında tedarik etmeyi kabul ve taahhüt ediyoruz. 
MEZUNLARIMIZ
Sizce Bu Kim ?
 
 
 
Şu anda sitede 3 kişi var.
Copyright © 2024 Çankırı Çayırpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Her Hakkı Saklıdır.
Sitedeki bilgi ve resimler resmi belge veya kanıt olarak kullanılamaz.
eposta: cayirpinar18@hotmail.com - cayirpinar18@gmail.com
Telefon : 0376 212 09 55 - 0541 818 70 05